Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatában részesült Kun Tamás

Tata Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2020-ban a Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatát adományozta Kun Tamásnak, a Tatai Hódy Sport Egyesület kajak edzőjének, aki az elismerést augusztus 20-án a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

 

Kun Tamás a kajak-kenu sportág megismertetésében, népszerűsítésében, oktatásában végzett önzetlen tevékenysége elismeréseképpen részesült a kitüntetésben.

Kun Tamás gyermekkorától kötődik a vízhez, az Öreg-tóhoz. Kisdiákként kezdett kajakozni, már abban az időszakban több bajnoki érmet szerzett. Versenyzői pályafutását junior versenyzőként fejezte be.

Megbízható, lelkiismeretes edzői munkájának köszönhetően egyre többen kezdtek kajakozni a Tatai Hódy Sport Egyesületnél. A szülők és a gyermekek körében is népszerűvé vált a sportág. A jelenleg 11 főből álló korosztályos válogatott tagjai közül mindenkit ő tanított meg kajakozni, közülük nyolc  versenyző edzését ma is ő irányítja. Utánpótlás nevelőmunkájának elismeréseképpen a kölyök válogatott edzőtáborába edzői feladatok elvégzésére kérték fel. A kajakházban mindig számíthatnak rá. Ha kell, hajót javít, csónakmotort szerel, fest, takarít, virágot ültet, edzőtábort szervez, a vízben térdig állva oktatja a kezdő kajakosokat, vagy éppen halászlét főz a társaságnak. Nélküle elképzelhetetlen a tatai kajak-kenu sportélet.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk, további szép sikereket, jó egészséget kívánunk!