Február 1-ig fennmaradnak a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések

80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett eddig az országba, ez kevés – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök, aki hozzátette: - ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy a fennálló intézkedéseket, amelyek az életünket korlátozzák, február 1-ig meghosszabbítjuk.

 

Az általános iskolák és óvodák nyitva maradnak, a középiskolákban pedig marad a digitális oktatás, és természetesen továbbra is érvényesek maradnak a  tavaly november 11-én életbe lépett intézkedések. Ennek megfelelően, többek között:

-Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

-Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

-Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

-Minden rendezvény megtartása tilos.

-A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok természetesen továbbra is érvényesek azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. Tata belterületén az alábbi közterületeken és nyilvános helyeken a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet szerint meghatározott módon kötelező maszkot viselni:

a)  tömegközlekedési eszköz kijelölt megállóhelyein,

b) az üzletek és bevásárlóközpontok saját parkolójában,

c) a városi piac területén,

d) bármely üzlet, intézmény, hivatal, vagy szolgáltatói iroda (a továbbiakban együtt: üzlet) előtti közterületen, vagy nyilvános helyen, ha az üzlet előtt sorban állás alakult ki.