Idén is olimpiai sikereket hozott a tatai felkészülés, gratulálunk a magyar sportolóknak

Fantasztikus eredményekkel szerepelt Magyarország a XXXII. Nyári Olimpián Tokióban, ahol a Magyar Olimpiai Csapat 20 éremmel zárt az éremtábla 15. helyén. Hazánk 6 arany, 7 ezüst és 7 bronzérmet szerzett, emellett pedig tíz alkalommal végzett a 4., kilenc alkalommal az 5. és három alkalommal a 6. helyen magyar sportoló a nyári játékokon.

 

A szép sikerekhez Tata is hozzájárult, hiszen több sportoló felkészülése is kötődik városunkhoz.

Bronzérmet szerzett Japánban Kovács Sarolta öttusázó, aki közel 10 éve sportol az OMS Tata Iron Trade Vívóegyesületben, s háromszoros Felnőtt Országos Bajnok a tatai női párbajtőr csapattal, az elmúlt években Kun Annával, Büki Lilivel és Gnám Tamarával egy csapatban. Sarolta Dr. Kocs Mihály rendelőjében is megfordult korábban, az Agostyánban élő szakember csont és porcépítésben segített neki egy speciális kezeléssel és étrend kiegészítőkkel.

A tatai felkészülés a Magyar Vívó Szövetség számára sem ismeretlen, a szövetség közösségi oldalán írt arról, hogy Tatán zárta a közös felkészülést a válogatott, az edzőtábor után a záró csapatfotók pedig az Esterházy-kastélyban készültek. Ahogyan a szövetség honlapján olvasható, nem volt egyszerű összehozni a csapatfotózást, a sportág íratlan szabályainak megfelelően ugyanis a fegyvernemek külön edzettek, a 10-12 hetes olimpiai felkészülés alatt gyakorlatilag nem volt olyan alkalom, hogy egy fedél alatt lett volna a teljes vívócsalád. Nem sokkal az indulás előtt sikerült azonban megtalálni a lehetőséget. A kastély szobáiban készültek el a csapatfotók, a kertben pedig összeállt a teljes olimpiai küldöttség.

Lőrincz Tamás birkózó szintén városunkban készült az olimpiára, az  edzőtáborban a Tatai Televíziónak adott interjújában korábban elmondta, hogy csak jó gondolatokkal és nagyon pozitívan vág neki Tokiónak, s mivel testvérével együtt utaznak a játékokra, így egymásnak adnak majd motivációt.

Szívből gratulálunk minden magyar sportolónak, aki hazánkat képviselte az elmúlt hetekben az olimpián, és külön büszkék vagyunk arra, hogy Tata újra több olimpiai siker létrejöttében is szerepet játszott!

(Fotók: hunfencing.hu, birkozoszov.hu, Fb-Magyar Öttusa Szövetség).