Ülésezett a Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

Augusztus 25-én a Városházán ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, mely négy napirendi pontban hozott döntést.

 

Michl József a Társulási Tanács elnöke a helyszínen elmondta: - Az ülés egyik kiemelt témája a Baptista Tevékeny Szeretetszolgálat Misszió kéréséhez kapcsolódott. A misszió korábban ugyanis azzal kereste meg a várost, hogy szenvedélybetegek nappali ellátására szeretne létrehozni egy intézményt Tatán. Ennek a munkának megkezdődtek már az előkészületei, Tata Város Önkormányzata is tárgyalt erről s most a Kistérségi Társulási Tanácsnak is döntést kellett a témában hoznia, hiszen a helyi szociális alapellátás a társuláson keresztül zajlik, így a kistérségi polgármestereknek jóvá kell hagyniuk, hogy ez a szolgálat elindulhasson.

Az ülésen emellett többek között szavaztak a fogászati ügyeleti feladatok 2020. évi ellátásáról szóló beszámolóról, és zárt ülés keretében tárgyaltak egy idősotthoni ellátás iránti kérelemről.

Az augusztusi ülésen több tájékoztató is elhangzott, többek között a legutóbbi ülés óta eltelt hónapok  történéseiről, kiemelten a Szociális Alapellátó Intézményben valamint a Kistérségi Idősek Otthonában. Michl József az elmúlt időszakkal kapcsolatosan kiemelte: - A járvány idején is kemény munkát végeztek a kistérségünk polgármesterei, amit nagyon köszönünk nekik. A Tatai járás egy kiemelkedően jól működő járás hazánkban, s ezt az ő munkájuk még inkább alátámasztotta a mögöttünk álló hónapokban is.