Köszönet a tatai rendőrség munkatársainak!

A Tatai Rendőrkapitányság 31 munkatársának adományozott Dr. Mészáros Gábor emlékérmeket Tata Város Önkormányzata. Az elismeréseket Michl József polgármester október 1-én adta át a Megyei Rendőr-főkapitányság tatai üdülő és oktatási központjában megtartott állománygyűlésen. 

Az idén alapított elismerést a 2020/21. évi világméretű koronavírus-járvány idején, a Tatán és térségében élők egészsége érdekében végzett áldozatkész szolgálatért és példamutató helytállásért adományozza az önkormányzat személyeknek, munkaközösségeknek, civil szervezeteknek. Az első emlékérmeket a Semmelweis-nap alkalmából vehette át több, mint 60, az egészségügyben, a köz szolgálatában és a civil szférában dolgozó személy, ezekben a hetekben pedig munkaközösségek részesülnek benne, melyek ugyancsak áldozatos munkával szolgálták Tatát és a tataiakat a járvány idején.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Tata polgármestere gratulált Krasula János r. ezredesnek, aki október első napjától már kinevezéssel látja el feladatait a Tatai Rendőrkapitányság élén. Krasula János r. ezredes, rendőrségi főtanácsos május elseje óta vezeti a helyi kapitányságot, az elmúlt 5 hónapban megbízott kapitányként irányította a munkát, kinevezését szeptember 30-i ülésén hozott döntésével városunk képviselő-testülete is támogatta. Michl József a Dr. Mészáros Gábor emlékérmek átadásán szívből gratulált az elismerésekhez, és minden tatai család nevében megköszönte azt a munkát, amelyet a helyi rendőrkapitányság közössége végez, és amelynek köszönhetően Tata nyugodt, biztonságos kisváros. Emellett a polgármester külön köszönetet mondott mindazoknak, akik a koronavírus-járvány  időszakában plusz feladatokat vállalva segítették a védekező munkát.

A pandémia aTatai Rendőrkapitányság munkatársainak is kihívást jelentett, hiszen szokásos tevékenységeik mellett számos új feladatot is teljesíteniük kellett. Ezzel kapcsolatban Krasula János r. ezredes elmondta: - Munkatársai részt vettek többek között a védőoltások megszervezésének és az oltópontok működtetésének biztosításában, rendszeresen ellenőrizték a karanténban lévőket és felügyelték a kijárási korlátozások valamint a maszkviselés szabályainak betartását is. Tata rendőrkapitánya kiemelte: - Összegezve az idei év eddigi eredményeit, a mögöttünk álló 9 hónapban a kapitányságnak sikerült maximálisan teljesítenie a kitűzött célokat valamint az azokhoz rendelt feladatokat. Az egyik fő cél továbbra is az, hogy a közösségi rendőrség irányába fejlődjön a kapitányság, kiemelten figyelve az itt élők mindennapi gondjaira, lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel kezelve a tataiak kéréseit, problémáit.

Az idei esztendőben végzett kiemelkedő munkáért és helytállásért az ünnepségen Krasula János r. ezredes külön rendőrségi elismeréseket is átadott a tatai kapitányság munkatársainak.