Üléseztek a tatai képviselők

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete október 27-én rendezte soros ülését a Városháza dísztermében. A képviselők ezúttal 12 napirendi pontban szavaztak.

Az ülés az idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításával kezdődött. Az elmúlt időszakban beérkezett módosítások átvezetése mellett a képviselők az új városi könyvtárral összefüggő költségvetési témában is voksoltak. Ezzel kapcsolatban Michl József az ülés utáni sajtótájékoztatóján elmondta: - Egyelőre sikeresnek tűnik az a közbeszerzés, melyet az Ady Endre úton található egykori Tiszti klub épületének átalakításával, az új városi könyvtár kialakításával kapcsolatban hirdettünk meg. A munkára hat különböző ajánlat érkezett, s köztük még a legalacsonyabb költségű is többe kerül, mint amekkora összeggel a projekt jelenleg rendelkezik. Ezért a képviselő-testület egy határozatban arról is döntött, hogy egy durván 100 millió forintos többletösszeget biztosít a projekt megvalósítására az önkormányzat, a jövő évi költségvetése terhére.

Az Városházán négy napirendi pontban foglalkoztak vagyongazdálkodáshoz köthető témákkal. Az Ipari Parkban három helyrajzi számra vonatkozóan írt ki a város pályázatot ingatlan értékesítésére. Az önkormányzat egy évtizede vásárolt meg az Ipari Parkban területeket, melyeket értékesít. A közművesített ingatlanokra vonatkozóan várják az ajánlatokat.

Az októberi ülésen egy előterjesztés kapcsolódott humánszolgáltatáshoz, ez a tatai egészségügyi alapellátásban résztvevő felnőtt háziorvosokkal és házi gyermekorvosokkal kötött feladat-ellátási szerződések módosítása volt. Michl József tájékoztatott arról, hogy a változtatásokra azért került sor, mert a praxisok esetében a kormány módosította a korábbi rendet. Ennek keretében többek között ún: prevenciós céllal is ki kell jelölniük rendelési időt a háziorvosoknak, s emellett még néhány kisebb módosítást is át kellett vezetni a megállapodásokban.

A képviselők a Pons Danubii Európai Területi Társulás tagbővítéséről és alaptőkéjének emeléséről is tárgyaltak, miután a több, mint 10 éve működő Pons Danubii EGTC tagjainak sorából a közelmúltban Ógyalla kivált, viszont új tagnak jelentkezett a társulásba Naszvad település, a tagfelvételről pedig minden résztvevő önkormányzatnak döntenie kell.

Az ülésen ebben a hónapban is elhangzott egy tájékoztató az Európai Uniós pályázatokról és a Magyar Kormány által biztosított támogatásokról, két naprendi pontról pedig végül zárt ülés keretében szavaztak a képviselők.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete következő ülését várhatóan november utolsó szerdáján tartja majd.