Befejeződött a Máltai Játszókert burkolatfelújítása

Elkészült a tatai Máltai Játszókert biztonságos gumiburkolata, a Jázmin Iskola udvarán a gyerekek örömmel vették újra birtokba a megújult játszóteret.

 

Tata Város Önkormányzata évről-évre pénzügyi támogatást biztosít a játszókert működtetéséhez a Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportjával kötött együttműködési megállapodás keretében. Miután felmerült az az igény, hogy a hely egy modern burkolatot kapjon, a kivitelezést az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosította.

Bondor Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője a helyszínen úgy nyilatkozott: - Nagyon örülnek a fejlesztésnek, ugyanis korábban sok szülő jelezte, hogy a homokos talajt időszerű lenne tisztább és biztonságosabb burkolatra váltani. Bondor Lajos hozzátette, a közösségi tér működtetése, tartalommal való megtöltése a szeretetszolgálat munkatársain múlik, és nagyon jó érzés, ha ehhez megfelelő eszközháttér áll a rendelkezésükre.

A modern gumiburkolat színes felső rétegét több minta is díszíti, többek között egy jázmin virág és a szeretetszolgálat logója. Az új burkolatot 270 négyzetméteren alakították ki, 13,5 millió forintból. Rigó Balázs alpolgármester elmondta: - A jelenlegi legtartósabb és legbiztonságosabb burkolattal tudtuk ellátni a játszókertet, ezzel örömmel tettünk eleget a szeretetszolgálat és a szülők kérésének. Emellett több fejlesztést is végrehajtottunk az elmúlt időszakban azért, hogy a tatai kisgyermekek a szabadban minél jobb körülmények között játszhassanak: - szintén modern gumiburkolattal láttuk el a Bartók Béla Óvoda udvarát, játszóvárat kapott a Szivárvány Óvoda, egy új hintával bővült a kinti játékszerek sora az agostyáni Bergengócia Óvodában ahol térkő burkolattal is kiegészült az udvar, valamint az önkormányzat támogatásával a Kertvárosi Óvoda is újabb játékelemekkel gazdagodott. Rigó Balázs hozzátette: - Látható, hogy a tatai oktatási-nevelési intézmények belső tereinek fejlesztései mellett a külső terek folyamatos korszerűsítését is elvégezzük annak érdekében, hogy biztonságos, modern körülmények között mozoghassanak a gyerekek a szabadtéren.