A Városházán találkoztak a Kistérségi Társulási Tanács tagjai

Évi utolsó ülését rendezte a Városházán a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, melynek tagjai nyolc napirendi pontot tárgyaltak december 16-án.

 

Az ülés elején Michl József, a tanács elnöke gratulált polgármester társainak a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsorában elért eredményhez, hiszen a kutatás megállapította, hogy a Tatai járás az 5. legélhetőbb Magyarországon a járások rangsorában. Emellett a friss felmérés eredményei szerint a közbiztonság kategóriában is az első 10 helyezett között van a járásunk. Ezzel kapcsolatban Michl József elmondta: - Abban, hogy a tatai az 5. legélhetőbb járás az országban, nagyon nagy részük és komoly munkájuk van a kistérségünk településeinek is, hiszen egy 40 ezres térségben élünk, ahol 24 ezres Tata és a további lakosságszámot a járásunk többi települései adják. Szerencsés helyzet esetünkben az, hogy a Tatai járás és a Tatai Kistérség ugyanazon településeket jelenti, így egymás segítése, támogatása és a szakmai munka nagyon jól tud működni - nyilatkozta az elnök.

Az évzáró decemberi ülés témái között szerepelt a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás 2021. évi költségvetésének módosítása valamint a 2022. évi költségvetési koncepció meghatározása, a jövő évi munkaterv és a Szociális Alapellátó Intézmény jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatásának továbbfejlesztése. A találkozón több beszámoló is elhangzott, a társulás intézményeinek éves tevékenységeiről, a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátásáról, a Tatabányai Tankerületi Központ, a Tatai Járási Hivatal és a Tatai Rendőrkapitányság munkájáról.