TÁJÉKOZTATÓ a Településfejlesztési Koncepció elfogadásáról

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a decemberi rendes ülésén elfogadta a 333/2021. (XII.15.) határozatával a város Településfejlesztési Koncepcióját (TFK), mely a település hosszú távú fejlesztési irányait határozza meg.

 

Közel két évvel ezelőtt, 2020. januárban a különböző fejlesztési irányok tematikus lakossági fórumaival kezdődött el az a folyamat, mely az idei évi december 15-i testületi ülésen zárult le a TFK elfogadásával. A tervezés során a lakosság, a tatai cégek, civil szervezetek, államigazgatási szervek és a képviselő-testület is több alkalommal véleményezte a dokumentumot. Tata Város Önkormányzata ezúton is köszöni a sok észrevételt, véleményt és javaslatot, melyek nagy része beépült a végleges anyagba.

A TFK feladata olyan célrendszer kialakítása, amely hosszú távra irányt mutat a tataiaknak és a város vezetésének a településfejlesztéssel kapcsolatos döntések meghozatalában. A településfejlesztési koncepció egyben vezetési eszköz, amellyel a települési önkormányzat irányítani tudja, hogy a fejlesztés során honnan hová akar eljutni. Bemutatja azokat a tájékozódási pontokat, amelyek az állandóan változó környezethez való igazodás során a célok megvalósításához vezetnek.

A Településfejlesztési Koncepció teljes végleges anyaga megtalálható a http://magyaryterv.etata.hu/telepulesrendezes/ honlapon. Az önkormányzat a testületi határozat értelmében 2022. január 1-től alkalmazza a dokumentumot.