Búcsúzik a Magyar Természettudományi Múzeum embertani vándorkiállítása

A "Szóra bírt csontjaink" című vándorkiállítás anyagát a kiállítás záróeseményén január 07-én az alábbi programokkal búcsúztatja a Kuny Domokos Múzeum.

 

15 és 17 órától Biró Endre tárlatvezetés keretében kalauzolja a látogatókat a tárlat anyagában, (a tárlatvezetés kb. 45 perc időtartamú). Az arcrekonstrukciók segítségével megelevenednek a Magyarország területén élt emberelődök jellemző vonásai, láthatjuk a történeti korszakokban élt emberek arcvonásait, a köznépét csakúgy, mint az előkelőkét, köztük királyi családhoz tartozókét is. Bemutatják az antropológiát, a történeti embertani kutatásokat, azok célját és lehetőségeit, bepillantást nyerhetünk a régen élt emberek mindennapjaiba, megismerhetjük egészségi állapotukat, betegségeiket. Ezt követően „Csonttolvaj” elnevezéssel Szűcs József vezetésével egy interaktív játék során ismerkedhetnek meg a leletanyag összefüggéseivel (a játékidő kb. 30 perc). A program a család minden tagjának remek ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőség.

A záró program eseményei ingyenesek. A tárlat anyaga 2022. január 09-ig a Vármúzeum nyitvatartási idejében tekinthető meg.

További információ: 34/381-251, info@kunymuzeum.hu

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Szóra bírt csontjaink-plakát.jpg450.78 KB