A magyar kultúra napja a tatai Esterházy-kastélyban

"A kultúra forrása – az istenadta nép és az előkelők találkozásainak tükrében" címmel tartanak eleven, összművészeti KULTtárlatot tatai művészek az Esterházy - kastélyban, a Kenderke Református AMI tanárainak közös rendezésében január 21-én, a magyar kultúra napja alkalmából.

 

 

 

Mi lehet a kultúra forrása? Különbözik-e a kultúra ugyanazon országban a szegények világában és az arisztokrácia körében? Különbözik-e ha ugyanazon gyökerekből táplálkozik? Különbözik-e, ha hatással van egymásra a két világ? Ezeket a kérdéseket kutatva kel életre január 21-én pénteken az Esterházy - kastély számos tere, a magyar kultúra napja alkalmából. A Tatához kötődő művészek és előadóművészek az előkelők és a köznép világainak találkozásaira hívják fel a figyelmet az 1800-as évekre fókuszálva. A közönség több turnusban tekintheti majd meg az interaktív kiállítást.

A program fellépői:

Beeri Barnabás zongoraművész,  Juhász Zsuzsanna - textiltervező iparművész, Rigó Balázs, Sarabia Daniella - operaénekes és előadó művész, Székelyné Szőke Szilvia – népdalénekes. KULTÚRHAKNI: Csere Márta, Járóka Béla, Nágel Balázs, Nágelné Csere Ágnes, Zsombok József, a Sárarany Zenekar. A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola tanárai közül Bánáti Norbert, Balogh Regina, Békés Andrea, Farkas Emőke, Hitch Dóra, Hulinné Gyenizse Judit, Kánya Réka, Pőcze Gyöngyi, Szabó Tibor, Szentpéteri Balázs, Varga Boglárka, a Kenderke Református AMI végzett diákjai, a Tata Táncegyüttes tagjaiból Tupi Gergely, Szilágyvári Barbara, és. Szénási Anna.

Az előadások 30 fős csoportokban tekinthetőek meg, 14:00, 15:15, 16:30, 17:45, 19:00 és 20 óra 15 perces kezdettel. A 14 órakor kezdődő előadást élőben közvetítik Tata Város Facebook oldalán.

Az előadásra előzetesen jegyek válthatóak a Magyary Zoltán Művelődési Központban 2500 forintos áron, a belépő megvásárlásával a közönség a Tatai Kenderke Néptáncegyesületet támogatja.

További információk: 34/ 589- 555 és info@tataivaroskapu.hu