Magyary Teqball Kupa február 12-én

Teqball Kupát szervez Tatán a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság (MZNT), az eseményről február 8-án tartottak sajtótájékoztatót a Városháza dísztermében.

 

Február 12-én, szombaton rendezik a Magyary Teqball Kupát a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. A rendezvény célja elsősorban a sportág népszerűsítése, emellett az esemény különleges élményt ígér az érdeklődőknek, akik ellátogatnak a nyilvános mérkőzésekre. A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának támogatásával rendezi meg a Teqball Kupát, felnőtt megyei csapatok részvételével. A sporteseményről Purgel Zoltán alpolgármester, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Borsó Tibor, az MZNT elnöke és Csákány József, a TAC szakosztályvezetője beszélt a Városházán. A helyszínen elhangzott, hogy bár a népfőiskolai társaság a felnőtt tanulás, a széles körű ismeretterjesztés, a kompetenciafejlesztés és értékmegőrzés intézménye, a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjaként és nemzetközi pályázatok megvalósítójaként jelentős szemléletformáló munkát is végez, melynek része az egészség megőrzését szolgáló programok szervezése. Mivel ehhez hozzátartozik a sport és szabadidő is, ezért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a viszonylag új sportág, a teqball népszerűsítéséhez.

A kupán 10 csapat szerepel majd, a sajtótájékoztatón sorsolták ki a szombati esemény csapatbeosztásait. A Magyary Teqball Kupán a tervek szerint részt vesz Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, egykori válogatott labdarúgó is. Az esemény 9 és 15 óra 30 perc között várja az érdeklődőket, szurkolókat február 12-én a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban, ahol családoknak és baráti közösségeknek is érdekes kikapcsolódást ígérnek a szervezők.