Folytatja munkáját a város Humanitárius Tanácsa

Március 16-án ismét ülésezett az önkormányzat Humanitárius Tanácsa, melynek tagjai a Városháza dísztermében találkoztak.

 

A Humanitárius Tanácsot Michl József kezdeményezésére az önkormányzat azzal a céllal hozta létre, hogy segítse és koordinálja az Ukrajnából a háború elől városunkba érkező menekültek ellátását. A tanács munkájában részt vesznek az önkormányzat cégei, a Szociális Alapellátó Intézmény, a helyi karitatív szervezetek, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai.

Michl József polgármester az ülésen elmondta: - Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást, aki már eddig is adományokkal segítette a munkánkat. Jelenleg városunkban az önkormányzat által felügyelten és szervezett keretek között több, mint 30 főt szállásoltunk el, elsősorban hölgyeket és gyermekeket. Őket nagyobb részben egy magáncég által felajánlott szálláshelyen tudtuk elhelyezni. A feladatunk most az, hogy gondoskodjunk az étkeztetésükről, ehhez továbbra is szívesen várjuk a felajánlásokat. A menekültek reggelire és vacsorára hideg, ebédre pedig meleg ételt kapnak. További feladatunk a hozzánk érkezők egészségügyi ellátásának megszervezése - már volt is szükség orvosi ellátásra - s azon is dolgozunk, hogy aki teheti és tud, a lehető leghamarabb munkába is állhasson. Egyelőre most elsősorban olyanokról gondoskodunk, akik az itt dolgozó családfenntartók után érkeztek hazánkba, de munkásszálláson nem férnek el.

Adományok terén továbbra is tartós és főként azonnal fogyasztható élelmiszerekkel, valamint tisztító és tisztálkodási szerekkel segíthetünk:- konzervekkel, kis kiszerelésű üdítőitalokkal, ásványvízzel, édességgel, higiéniai termékekkel, toalett papírral, pelenkával, törölközővel, bébiételekkel és evőeszközökkel. Az adományokat - melyeket bármely karitatív szervezetnél le lehet adni - központilag a Máltai Szeretetszolgálat tatai székhelyén, a Vasút utca 64. és 64/a. szám alatt gyűjtik, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Az adományozással kapcsolatban a 06/34-382-842 telefonszámon is lehet kérni további információkat. Bármilyen, a témával kapcsolatos információ, kérdés vagy bejelentés ügyében írhatnak a menekultsegites@szaitata.hu e-mail címre, vagy érdeklődhetnek az éjjel nappal hívható 06-30/114-0716-os, illetve a munkaidőben hívható 34/588-638-as telefonszámon.