Koncertsiker az Angyalok és Tündérek Galériában

Koncert különlegességben lehetett részük azoknak, akik  március 19-én szombaton ellátogattak az Angyalok &Tündérek Galériába. A cimbalom és a tárogató együttes megszólalását húsz éve nem hallhatta a közönség. 

Az előadóművészek, Balogh Kálmán és Barvich Iván a komponált szerzemények mellett, az improvizációs betétekkel dúsított, saját népzenei feldolgozásaikat is bemutatták. A mesterfokú hangszerjátékot különös erővel hatotta át az előadói-szerzői zsenialitás, az alkotók lelkülete, mely képes volt az ismert népdalok tovább gondolásával a virtuozitást a lírai hangvétellel egybe ötvözni.

A műsor a Szabadságharc eseményeiből kiindulva, költemények segítségével a megelőző korok neves és névtelen hősei előtt is tisztelgett. Így a történelmi idők és az azokat jellemző hangszerek méltán váltak a kegyelet jelképes koszorúivá. A költeményekből és a történeti írásokból vett részleteket Kálmán Szabolcs olvasta fel, az eseményeket leíró gondolati ív kommentálója Kun Katalin volt.

A koncert után emelkedett hangulatú eszmecsere indult el az élményeket feldolgozó hallgatóság körében. A művészek szívesen beszélgettek az elragadtatásukat szavakba öntő gratulálóikkal. Az előadók közvetlensége, az érdeklődők nyitottsága, új élményt kínált a koncertlátogatóknak. A házigazdák gondoskodása, az esztétikus, meleg környezet, minderre megteremtette a lehetőséget. Sokan gondoltak az otthonmaradottakra, akiket Juhász Zsuzsa apró ajándékaival is megörvendeztethettek.

A verses-zenés koncertsorozat negyedik előadására 2022. április 9-én kerül sor Szerelem és líra címmel. Az est előadóművésze Kónya István lantművész és a Maróti Zenekar lesz.

A rendezők szeretettel várják az érdeklődőket!

(Kun Katalin)