Ülésezett a Helyi Választási Bizottság

2022. április 29-én a tatai Városházán tartotta ülését Tata Város Helyi Választási Bizottsága.

 

A vonatkozó jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet miatt szünetelt helyi népszavazási eljárás 2022. április 10-én folytatódhatott.

Az ülésen a 2020. július 20-án benyújtott, majd hitelesített alábbi kérdésekkel kapcsolatban a kezdeményezők által összegyűjtött aláírások ellenőrzésének eredményességéről döntöttek:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlannal szomszédos telkeken gépjármű-közlekedésre alkalmas út ne épüljön, és az ott már meglévő utat se lehessen kiszélesíteni?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/2018. (XII.20.)) és helyi építési szabályzata (38/2005. (XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata, Város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit?

A bizottság megállapította, hogy mindhárom kérdésre vonatkozóan összegyűlt a helyi népszavazási eljárásra vonatkozó törvényben és az önkormányzati rendeletben előírt aláírások száma.

Az aláírások ellenőrzésének eredményességéről a helyi választási bizottság elnöke a határozatok jogerőre emelkedését követően tájékoztatja a polgármestert.

A népszavazás elrendeléséről a törvény előírásai szerint a képviselő-testület dönt. Ezt követően, a helyi választási bizottság tűzi majd ki a helyi népszavazás időpontját.