Ülésezett a Helyi Választási Bizottság

2022. június 2-án a Városházán ülésezett Tata Város Helyi Választási Bizottsága. A bizottság tagjai a Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2022. május 9-én elrendelt helyi népszavazás időpontjának kitűzéséről döntöttek az alábbi három kérdésben:

 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlannal szomszédos telkeken gépjármű-közlekedésre alkalmas út ne épüljön, és az ott már meglévő utat se lehessen kiszélesíteni?”

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/2018. (XII.20.)) és          helyi építési szabályzata (38/2005. (XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?”

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata Város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit?”

A Helyi Választási Bizottság határozata értelmében a helyi népszavazásra 2022. július 31-én kerül sor, szavazni 6 órától 19 óráig lehet majd.

A választási bizottság határozatában meghatározta a helyi népszavazási eljárás során felmerülő határidők és határnapok naptár szerinti pontos dátumait is. A határozat és melléklete június 2-án közzétételre került és a tata.hu oldalon olvasható.