Idén is nagy érdeklődés kísérte az önkormányzati alapok pályázatait

Idén ismét kiírták az önkormányzat támogatási alapjaihoz kapcsolódó pályázatokat, melyek iránt 2022-ben is nagy volt az érdeklődés. A nyertesek június 14-én a Városháza dísztermében írták alá a szerződéseiket.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat idei költségvetési rendeletében a Kulturális és Oktatási Alap pályázataira 4 millió forintot, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap pályázataira pedig 5,5 millió forintot biztosított.  A Szociális, Egészségvédelmi Alapban 1 000 000 Ft a Sport Alapban 4 500 000 Ft volt a keretösszeg. 

A pályázók köre civil szervezetekből, egyesületekből, alapítványokból tevődött össze.  A Kulturális és Oktatási Alapra 31 pályázat érkezett, a Szociális és Egészségvédelmi Alapra nyolcan pályáztak, a Sport Alapra 18 pályázatot nyújtottak be. A Kulturális Alap esetében a 31 pályázatból 17-et támogatott a bizottság, az alapítványi pályázatokról a képviselő-testület döntött. A Szociális Alap pályázatai közül 6 nyert támogatást, míg a Sport Alapból mind a 18 pályázatot támogatni tudta a bizottság és a képviselő-testület. Rigó Balázs, Tata alpolgármestere a Városházán elmondta: - Az elnyert összegekből a pályázók részben olyan programokat fognak megvalósítani, melyeknek már van hagyományuk, részben egészen új kezdeményezéseket szerveznek meg, valamint olyan programokat, melyek a Fellner Emlékévhez kapcsolódnak, hiszen, különösen a Kulturális és Oktatási Alap esetében kértük azt, hogy az emlékévhez kötődő eseményeket is tervezzenek. Sok sikert kívánunk minden pályázónak, és örülünk, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten évről-évre tudja támogatni a munkájukat.