Két napirendi pontot tárgyalt ülésén Tata Város Helyi Választási Bizottsága

2022. június 20-án ismét a Városházán ülésezett Tata Város Helyi Választási Bizottsága. Az ülésen két napirendi pontot tárgyaltak a bizottság tagjai.

 

 

Először a 2022. július 31-én tartandó helyi népszavazás szavazólapjainak adattartalmáról döntöttek. A határozat értelmében a három helyi népszavazási kérdés három külön szavazólapon szerepel majd. A szavazólapok adattartalmát jóváhagyó határozat, valamint a szavazólapok mintája megtekinthető www.tata.hu honlapon.

A HVB ülésének második napirendi pontja a Tatai Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat működését érintette. A bizottság határozatban állapította meg, hogy Bros Stanislaw Wojciechné 2022. június 16-án történt lemondása miatt a megüresedett képviselői mandátum a Tatai Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületében 2022. július 1. napjától a vonatkozó jogszabályok értelmében a következő általános választásig betöltetlen marad. A Tatai Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 2 taggal működik tovább, időközi választás kitűzésére nem kerül sor. Az elnöki tisztséget Murányi Janek tölti be.