Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték az egészségügyben dolgozókat

Tata Város Önkormányzata június 29-én rendezte a hagyományos, Semmelweis-nap alkalmából szervezett ünnepségét a Hotel Gottwaldban. Az eseményre idén is a helyi egészségügyben dolgozók kaptak meghívást, a tatai kórház orvosai és munkatársai, a városban és vonzáskörzetében dolgozó orvosok, a házi-, gyermek-, fogorvosok és kollégáik, a védőnők, a mentőszolgálat és a tatai gyógyszertárak dolgozói valamint a városunkban tevékenykedő gyógytornászok.

 

Július 1. a magyar egészségügy napja, annak emlékére, hogy 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác az anyák megmentője, a honi orvostudomány egyik legnagyobb alakja. Michl József polgármester a tatai ünnepséggel kapcsolatban elmondta: - Bőséggel van miért hálát adnunk mindenkinek, aki az egészségügyben dolgozik, és bár sokszor éri kritika ezt a területet, ugyanakkor a mindennapokban azt látjuk, hogy a nehézségek ellenére is ilyen felszereltséggel, ennyiféle szolgáltatással, új intézménnyel korábban még soha nem működött Magyarországon az egészségügy. Mindezek mögött pedig a legfontosabb az ember, a szolgálattevő, aki a három szent hivatás - a gyógyító, a tanító és a pap - egyikét végzi. A városvezető hozzátette: - Amikor köszönetet mondunk nekik, gondoljunk arra is, hogy vajon mi magunk mennyit tettünk, teszünk a saját egészségünkért, hiszen a gyógyulásért közösen kell dolgoznunk.

Az ünnepségen személyesen köszöntötték azokat az orvosokat, asszisztenseket, egészségügyi dolgozókat, akik ebben az esztendőben jubileumi évfordulót ünnepelnek:

-Dr. Cseh Tamás, a tatai 1. körzet háziorvosa 40 éve,        

-Dr. Horváth Róbert, a tatai 3. körzet háziorvosa 35 éve,

-Dr. Kicska Zsuzsanna, a tatai 4. gyermek háziorvosi körzet orvosa 35 éve,

-Buzási Istvánné, a tatai 1. háziorvosi körzet ápolónőjeként 45 éve,

-Szabó Gyöngyi a tatai 4. háziorvosi körzetben 40 éve,

-Szecsei Gizella Ibolya a tatai 4. háziorvosi körzetben 40 éve,

-Kovács Szilvia, a 8. körzet asszisztense 35 éve,

-Nagyné Szűcs Rózsa védőnő 35 éve,

-Kálmán Marianna védőnő 30 éve,

-Nyíri Edina a 9. háziorvosi körzetben 30 éve,

-Szűcs Zsuzsanna a tatai 8. számú háziorvosi körzetben 25 éve,

-Zámbó László mentőápoló pedig 20 éve dolgozik az egészségügyben.

Fáradhatatlan munkájukat szívből köszönjük és gratulálunk az évfordulókhoz!

Az eseményen közreműködött Jenei Márta valamint a Tata Táncegyüttes Németh Dénes és zenekara kíséretében.

Július elseje péntek, az egészségügyi intézmények számára munkaszüneti nap lesz idén is. Így zárva lesznek a házi és gyermek háziorvosi rendelők, a szakrendelők, a fogászati alap- és szakellátók, a gyógyszertárak és védőnői tanácsadók is.