Rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak a Városházán

2022 július 22-én rendkívüli ülést tartott Tata Város Önkormányzata.

 
Az ülésen elfogadták a Szociális Alapellátó Intézmény által biztosított szociális étkeztetési ellátás díjainak felülvizsgálatát. Az intézmény jelenleg közel 120 tatai és dunaszentmiklósi időskorú személynek szervezi a szociális étkeztetést. Minthogy új szolgáltató lép az étkezési ellátásba, a jövőben a jövedelemtől függően 500 / 750 / 1000 / és 1190 Ft – os áron, illetve 250 Ft -os kiszállítási díj ellenében lesz lehetőség a házhoz-szállított kétfogásos ebédre. Természetesen a személyes átvétel lehetősége a továbbiakban is megmarad, ez esetben a 250 Ft-os díjjal nem kell számolni.
 
Továbbá döntés született a Cseke tó mellett található ingatlan fejlesztésével kapcsolatos tervekről. Az ingatlan korábban a teniszklub által használt büfé és öltöző épülete volt.
A testület egyetértett azzal, hogy a korábbi bérlő a Kreal services Kft., az általa alapított KrealPlan Kft. részére a bérleti jogot átadja. A képviselő testület egyhangúlag elfogadta és támogatta a bemutatott felújítási terveket. Ennek alapján várható, hogy hamarosan megújul és teljesen átalakul az épület, a tó felőli oldalon kiülő terasz is épül.
 
A továbbiakban döntés született a Május 1. úton található önkormányzati ingatlan, és a Bajcsy – Zsilinszky utca körforgalom felőli részénél lévő telekrész cseréjéről.
 
Következő napirendben a tatai 7-es számú felnőtt háziorvosi körzet ügyét tárgyalta a testület. Az Egészségügyi Alapellátó tartós helyettesítéssel oldotta meg a háziorvosi ellátást. Augusztus 1 -től, Dr. Bartha Levente tölti be a háziorvosi praxist, immár tartós jelleggel.
 
A képviselő testület ezt követően a Városgazda ügyvezetőjének Acsai Zoltánnak a testülethez intézett kérését tárgyalta, az ügyvezetői jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Az ügyvezető megköszönte az itt eltöltött több mint 6 esztendőt, ugyanakkor elmondta, hogy másik területen kíván dolgozni. Az ügyvezetői feladatok ideiglenes ellátásával a cégvezetőt, Szám Nikolettet bízta meg a testület.
 
Az ülés utolsó napirendjében jegyzői előterjesztésre, a közelgő népszavazás kapcsán további szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztására került sor.