Elhunyt Török Péter

Elhunyt Török Péter Ybl-díjas tájépítész, a 2015-ben átadott, megújult tatai Kossuth tér megálmodója, a tér koncepciójának, tájépítészeti munkáinak tervezője.

 

Török Péter Prima Primissima, Europa Nostra és Ybl Miklós-díjas táj- és környezetépítész nevéhez fűződik többek között a bajai főtér rendezése, a Szent István Bazilika környezetének kialakítása, a Holokauszt Emlékközpont kertje, a budapesti új Nemzeti Színház parkja és Orosháza főtere. A tatai Kossuth tér tervein 2008 és 2015 között dolgozott, a tervezést szívügyének tekintette.  Az átadás évében a munkáról így nyilatkozott: -„Tata fantasztikus kincsekkel van tele, ami végtelen forrása volt az alkotási folyamatnak.„ A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság által alapított Köztérmegújítási Nívódíj 2017 pályázaton a Városközpont kategóriában városunk elismerésben részesült a Kossuth tér megújításáért.

Szeretettel gondolunk Török Péterre, és fájó szívvel búcsúzunk tőle. Tata Város Önkormányzata mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.

Isten nyugosztalja!