A szív hangjai a diákpikniken Tatán

Augusztus első hétvégéjén rendezték a hagyományos tatai diákpikniket a TAVIDÖK (Tata Város Diákönkormányzata) tagjai. A városi diákönkormányzat a Kálvária domb barátságos öblébe hívta a fiatalokat egy esti találkozásra augusztus 5-én. Az esemény igazán képeslapízű hátteret kapott, hiszen a kivilágított Fellner Jakab kilátó, a víztorony és a kiskápolna, valamint a közelében levő kör alakú építmény közepén álló hatalmas, dinamikus kálváriacsoport frenetikus látványt nyújtott.

 

A diákpikniken akusztikus jellegű zenei előadások adták a szív hangjait. Boldog Zsófia, Lőrincz Álmos, Hadobás Zorka és Diószegi Orsolya (Makeshift duó) nagyszerű dalokkal és kiváló előadással szórakoztatták a megjelenteket. A programot Bátki Piroska és Szabó Emese Liza vezette. A zenés másfél óra után díjazták a TAVIDÖK tagjainak eddigi munkáját és könyvutalványokat vehettek át a fiatalok Bátki Piroska diákpolgármestertől. Ezután egy üde filmvígjáték vetítésére került sor a piknikmozi keretében.

Pokróc, elemózsia, és baráti társaság. Ez kell a piknikhez. Na, meg egy kis akusztikus hangulatos zene élő előadásban. Ezt gondolták a TAVIDÖK tagjai, s meg is valósították a csillagos ég alatt. A Kálvária dombon igazán tehetséges ifjú előadók varázsoltak hangulatot a megjelenteknek. Minden fellépő a szívek hangján szólt meg. Sőt a Makeshift duó programjának lecsengéseként Hadobás Zorka saját dalát követelte a piknik közönsége. Ezután felhangzott a Telik az idő című dal, amelyet már sokan énekeltek az előadóval, és bizony előkerültek a telefonok fényei is a dallamra.

Bátki Piroska, Lévai Dominik, Szabó Emese Liza, Imeli Dóra, Ködmön Kristóf, Juranovics András, Juranovics Milán, Szénási Csilla, Boldog Zsófia könyvutalványokat vehettek át az eddig munka elismeréseként. A diákpiknik egy könnyed francia filmvígjátékkal zárta programját a csillagos ég alatt. Ezután a terepet a fiatalok tisztán adták át az éjszakai tücsköknek, valamint a legközelebbi piknik gondolatai is megszülettek.

(Szöveg és fotó: Cserteg István.)