Éjszakai Kerekezés az Által-ér völgyében augusztus 28-án

2022-ben már hatodik alkalommal rendezik meg az Éjszakai Kerekezést augusztus 28-án az Által-ér völgyi kerékpárút mentén. Az esemény idén tatai bringás programokkal is kiegészül, a szervezők augusztus 10-én tartottak sajtótájékoztatót az Építők parkjában.

 

A hagyományos esti kerekezés gyülekezője 2022. augusztus 28-án 19:00 órakor lesz az Által-ér melletti vértesszőlősi kerékpár állomásnál, a túra 19 óra 30 perckor indul majd. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy csak megfelelően világító lámpákkal induljanak útnak, s ha kedvük tartja idén is felszerelhetik a járgányokat ötletes, látványos díszkivilágítással. Emellett természetesen a programban kiemelt figyelmet kap a közlekedési szabályok betartása, a biztonság, az egymásra figyelés.

Az Éjszakai Kerekezést megelőzően egy másik bringás program is várja majd az érdeklődőket a hónap utolsó vasárnapján az Építők parkjában. Ezzel kapcsolatban Lőrincz Anita, a szervező Lélekháló Alapítvány elnöke tájékoztatott arról, hogy egy TOP-os projekt keretében nyertek pályázati forrást, amelyből tavasszal már megrendeztek egy extrém terepjárós versenyt, most pedig, második elemként kerül sor a bringás programra. Augusztus 28-án 15:00 órától az Építők parkjában kerékpáros bemutatókkal, ügyességi versennyel és Quack koncerttel várják az érdeklődőket.

Rigó Balázs alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: - Az Éjszakai Kerekezés rajongótábora évről-évre növekszik, és nagy öröm, hogy az esemény  idén más kerékpáros programokkal is kiegészül. Tata több ízben elnyerte már a Kerékpárosbarát Település címet, amely mögött az infrastruktúra folyamatos bővülése áll - nyilatkozta városunk alpolgármestere, aki az elmúlt időszak fejlesztései közül kiemelte a 2020-ban az Év Kerékpárútja pályázat győztesét, az Által-ér völgyi kerékpárutat, valamint a Tata-Dunaalmás, a Tata-Baj és a Tata-Agostyán közötti kerékpárutakat. Köszönet a szervezésért Tata Város Diákönkormányzatának, a tatabányai diákönkormányzatnak és azoknak a civil szervezeteknek, amelyek együttműködnek nemcsak az esemény megvalósításában, hanem a kerékpárosok táborának bővítésében is - mondta el Rigó Balázs.

Az esti program útvonala Vértesszőlős Kőhíd -Tata, Fáklya u. - Öreg-tó -Tatai Vár, ahonnan egy közös fotó után szabadon indulhatnak tovább a résztvevők.