Jótékonysági célra is gyűjtöttek az Agostyáni búcsúban

Augusztus 27-én és 28-án rendezték az idei Szent Ágoston napi búcsút Agostyánban, ahol a hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjére szervezett eseményen ebben az esztendőben sem maradhatott el a városrész főutcáján végigvezető ünnepi felvonulás, a sváb bál, a jótékonysági vásár és az ünnepi szentmise, melynek helyszínén az Egressy Kórus is fellépett.

 

Dr. Varga András, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: - Az elmúlt évek közös munkájának köszönhetően egyre jobban összekovácsolódik az a csapat, melynek tagjai koordinálják és lebonyolítják a kétnapos búcsút, s a színpad felállításától kezdve, a pogácsasütő versenyen át egészen az útlezárások biztosításáig elvégzik a szervezési feladatokat. Számos apróságra oda kell figyelnünk, de mindig nagy öröm a felkészülés, és még örömtelibb a személyes találkozás az agostyániakkal - fogalmazott dr. Varga András.

Az agostyáni búcsúnak idén is része volt a jótékonysági vásár és a tombola, melyeknek bevételével a szervezők döntése alapján minden évben a helyi közösséget segítik. 2022-ben a teljes összeg egyik felét az agostyáni Bergengócia Óvoda kapja majd, eszközök, játékok vásárlására, a bevétel másik fele pedig a városrész közösségi életét támogató Agostyánért Egyesületé lesz.