Éjszakai kerekezés jó hangulatban

Hatodik alkalommal került megrendezésre az éjszakai kerekezés augusztus 28-án az Által-ér völgyi kerékpárút mentén, amely 2020-ban elnyerte az Év kerékpárútja címet. Az ötletes fényárba öltöztetett bicajokkal százan indultak útnak Vértesszőlősről a Tatai Várba. A rendkívüli hangulattal bíró örömkerékpározás idén is Vértesszőlősről indult a kőhídnál található Által-ér melletti kerékpár állomástól. Ebben az évben is tatabányai és tatai diákok kampányoltak az esemény sikeréért, amely 6 éve indult el a Peron Music Alapítvány önkéntes programjaként, majd gyorsan népszerű lett a családok, kerékárosok körében.

 

Cserteg István, aki hatodik éve vezényelte a programot elmondta: - Számomra különleges találkozást jelent ez az esemény a kerékpárosok szinte minden generációjával. A gyerekek, a fiatalok, a családok és baráti társaságok érkezése a gyülekezésnél már megalapozza a hangulatot. Itt mindenki figyelmes és segítőkész, vidámságot hoz a csapatba. Idén már 3 éves kortól érkeztek az ifjak, Esztergomból, Tatáról, Tatabányáról, Dunaalmásról, Bokodról és Oroszlányból érkeztek a lelkes bicajosok. A tatai és tatabányai diákok örömmel segítettek a sikeres lebonyolításban. Köszönettel tartozunk Árendás Tamásnak (Tom Kerékpár) és Tompa Andornak (Tata sportreferense), hogy ajándékokat sorsolhattunk a várban a Pruzsina Alice által elkészített Manó tallérok segítségével.

Tata diákpolgármestere Bátki Piroska, így nyilatkozott az esemény kapcsán: - Az idei éjszakai kerekezés véleményem szerint nagyon jól sikerült, körülbelül 100 résztvevővel tudtunk áttekerni Vértesszőlősről Tatára. Mint minden ilyen nagy közösségben történő sportprogramnak, ennek is megvan a maga hangulata. Gyönyörű szép a látvány is, ahogy este a biciklik lámpája egy hosszú sorban világít, és rendkívül feltöltő tud lenni. Nagyon jó beszélgetések zajlottak le a röpke egy óra alatt és nagyon jó volt látni, hogy 2022-ben rendkívül sok nagyon fiatal résztvevő volt. Én nagyon jól éreztem magam, remélem ezzel mindenki így van és jövőre még többen tudunk egyet biciklizni.

Tatabánya diákpolgármestere Németh Lilien is részt vett az eseményen, hangsúlyozva, hogy mindenki nagyon összeszedett és figyelmes volt, de mindeközben jól is érezte magát. Jó volt látni, hogy milyen sok embert megmozgatott a program, melyben idén is közreműködhetett Tatabánya Város Diákönkormányzata. Bízom benne, hogy a hatodik éjszakai kerekezés sikere okán már beírhatjuk a 2023-as naptárunkba a következő eseményt-tette hozzá.

(Szöveg: Cserteg István, fotó: Pogány Gábor Zsolt)