Tatán rendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség következő éves találkozóját

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) szervezésében, szeptember 10-én és 11-én Tatán rendezik a SVÉT 12. 0 elnevezésű eseményt, melyen két esztendőnyi kényszerkihagyás után újraéled a legendás és kultikus éves nagy SVÉT rendezvény, amely egy igazi gasztroünnep.

 

Szeptember második hétvégéjén városunkban az ország minden szegletéből egybegyűlnek majd a SVÉT tagok, és egyszerre kínálják a vidéki gasztronómia javát, saját alkalmi fogások formájában „Esterházyak és a magyar főúri gasztronómia” alcímmel. A házigazda ezúttal a tatai Platán Étterem csapata lesz, a rendezvény helyszíne pedig az Esterházy-kastély parkja.

A SVÉT 12.0 Tata időpontja: 2022. szeptember 10. és 11. (szombat-vasárnap).

Az esemény nyitva tartási ideje:

-Szombaton 12:00 órától 21:00 óráig, kapunyitás 11:00 órakor.

-Vasárnap 12:00 órától 19:00 óráig, kapunyitás szintén 11:00 órakor.

A rendezvény tematikája idén az Esterházy-kastélyhoz kapcsolódóan, a magyar főúri konyha jelenkorba és a modern gasztronómiába történő átültetése lesz.

A SVÉT 12.0 Tata online regisztrációs ára 2000 forint, ez az ár tartalmaz egy 1000 forintos lefogyasztható SVÉT kupont és egy 3 hónapig érvényes belépőt a tatai Esterházy-kastélyba.

Online előjegyzés: https://svet.festin.hu/

Az esemény programjában éttermek, borászatok, termelők mutatkoznak be az érdeklődőknek, mindkét napon kötetlen, családias hangulattal, melyben mindenki jól tudja majd lakatni a testét és a lelkét egyaránt. Az esemény szombati napja elsősorban „bor- és sajthangsúlyos” lesz, tematikus boros előadásokkal, borkóstolókkal, vasárnap pedig több étterem fog kiállítani. A szervezők ajánlása szerint, akik kóstolgatni szeretnének jobban, azok vasárnapra készítsék a gyomrukat, de senki nem fog csalódni egyik napon sem.

A programról további részletes információkat találnak a SVÉT weboldalán és közösségi oldalán:

https://svet.hu/

https://www.facebook.com/stilusos