Grotta X a várban

A Kuny Domokos Múzeum idén már 10. alkalommal rendezi meg a Barlang/Grotta kiállítást a Tatai Vár Törökkori bejárójában. A tárlat megnyitója szeptember 10-én 17:00 órakor lesz, az idei jubileumi kiállítás alcíme: „EGY KIS VILÁG MAGA”.

 

Az alcím Petőfi Sándortól vett idézete azt jelzi, hogy az idei kortárs kiállítással a Petőfi-emlékév rendezvénysorozatához csatlakozik a tatai múzeum.

A tárlat két kurátora: Kammerlohr-Kováts László képzőművész és Kövesdi Mónika művészettörténész. Ebben az esztendőben 26 művész alkotásait láthatják a kiállítótérben: Éles Bulcsú, Gábor Béres Éva, Gollowitzer Szabina, Gombos Zsófi, Görözdi Lilla, Görözdi Rita, Helmeczi Zsuzsanna, Jónás Péter, Kajos Anna Zsófia, Kammerlohr-Kováts László, Kelemen Dénes Lehel, Kerese Zsolt Milán, Kondász Eszter, Korbuly Ági, Kováts Nikolett, Lévai Ádám, Mórocz István,  Nedves Péter Barnabás,  Ozsvát Sára, Petró Petra, Sebestyén Ákos, Sibitka Anna, Szabó Andrea, Tánczos György, Tóth Norbert,  Varga Bálint.

2022-ben – egy különleges jubileumi válogatás keretében – az elmúlt év Grotta díjazottjai is bemutatkoznak majd a Tatai Várban egy külön tárlaton, melynek részletei hamarosan kiderülnek.

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Grotta 10-plakát.jpg1.41 MB