A 2022-es őszi lomtalanítás menetrendje

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. 2022-ben is őszi lomtalanítást végez városunkban, szeptember 9-től kezdődően a körzetekben és október 17-től az üdülőterületeken.

 

Az őszi lomtalanítással kapcsolatos sajtótájékoztatón szeptember 5-én Purgel Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: - Az önkormányzat által finanszírozott lomtalanítás idején ebben az évben is érvényes szabály, hogy az elszállítandó lomot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni. A gyűjtőkocsi a megadott körzet egy-egy utcájában csak egyszer halad el, az utólag kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra.  Tata alpolgármestere kiemelte: - A lomtalanítás lehetősége kizárólag magáningatlanok tulajdonosaira, a lakosságra vonatkozik, tehát intézményekre, üzemekre, vállalkozásokra nem.

Az őszi lomtalanítás során a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok maximum 1 m3 térfogathatárig helyezhetőek ki. Nagy mennyiségű lomhulladék elszállítását (teljes lakás, ház, nyaraló hagyatéki lomtalanítását) kollégáink nem végzik el. Mürkl Levente, a Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Iroda vezetője tájékoztatott arról, hogy idén sem viszik el az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladékot (akkumulátor, festék, vegyszer, pala, stb.), az elektronikai hulladékot (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumit, építési törmeléket, üveget és tükröt, zöldhulladékot. A fokozott balesetveszély miatt az üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban szállítják el.

Természetesen 2022-ben is lesz lehetőség arra, hogy külön gyűjtőponton elhelyezhessék a tataiak a kidobásra ítélt elektronikai illetve veszélyes hulladékaikat:

 

ELEKTRONIKAI HULLADÉK KÖZPONTI GYŰJTÉSE

2022. szeptember 22.  TATA, AGOSTYÁNI  ÚTI  PARKOLÓ, 9 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG.

2022. október 05. TATA, KÖRNYEI  ÚTI  PARKOLÓ,  9 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG.

Elektronikai eszközökből csak a megbontatlan, egész készülékek kerülnek átvételre!

 

VESZÉLYES HULLADÉK KÖZPONTI GYŰJTÉSE

2022. október 04. TATA, KÖRNYEI  ÚTI PARKOLÓ,  7 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG

Csak az alábbi veszélyes hulladék frakciók kerülnek átvételre:

Festék és hígító származékok (maradék festék, festékes doboz) (5 l/fő, vagy 5 db festékes doboz/fő), toner, nyomtatópatron (2 db/fő), növényvédőszer (2 l/fő), fáradt olaj (5 l/fő), akkumulátor (2 db/fő).

 

Az elektronikai és a veszélyes hulladék leadása-átvétele a Közterület-felügyelet ellenőrzése mellett történik.

 

A lomtalanítás menete:

 

I. KÖRZET: Országgyűlés tér – Agostyáni út a vasúti átjáróig – Somogyi B. u. – Almási u. – Bajcsy-Zs. u. – Bacsó B. út – Mikovényi utca és a rácsatlakozó mellékutcák – Bacsó B. úti lakótelep.

Időpont: 2022. szeptember 9-től.(A lomhulladékot legkésőbb 2022. szeptember 9-én 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

 

II. KÖRZET: Bartók B. u. lakótelep – Ady E. u. – Petőfi S. u. – Egység u. – Sport u. – Malom u. és az ezekből nyíló utcák – Vértesszőlősi u. – Baji u. – vasút által határolt kertvárosi városrész.

Időpont: 2022. szeptember 16-tól (A lomhulladékot legkésőbb 2022. szeptember 16-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

 

III. KÖRZET: Május 1 út, Komáromi u. és a Környei út által határolt terület a Cifra-malomtól – Rákóczi u. – Kocsi u. – Fazekas u. és a rácsatlakozó utcák, azaz az Öreg-tó felé eső részek.

Időpont: 2022. szeptember 23-tól (A lomhulladékot legkésőbb 2022. szeptember 23-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

 

IV. KÖRZET: Május 1. út  – Új út – Fényes lakópark – Komáromi út – Mocsai út – Veres P. u. - József A. u. – Kocsi út – Dadi u. és a rácsatlakozó utcák - Naszályi út – Látó-hegy.

Időpont: 2022. szeptember 30-tól (A lomhulladékot legkésőbb 2022. szeptember 30-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki.)

 

V. KÖRZET: Tata Újhegy utcái és a IV. dűlőtől a X. dűlőig – Agostyáni városrész

Időpont: 2022. október 7-től (A lomhulladékot legkésőbb 2022. október 7-én 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

A lomtalanítás ideje alatt a „zöldjárat”, a zöld hulladék elszállítása szünetel! Az idei őszi lomtalanítás az üdülő területeken 2022. október 17. és október 24. között zajlik. A lomtalanítás folyamatát a Közterület-felügyelet ellenőrzi, ha szabálytalanságot észlel, helyszíni bírságot szabhat ki. A 2022-es őszi lomtalanítás menetrendjéről a postaládákba kézbesített tájékoztatókon is értesti a Városgazda Kft. a tataiakat.

 

Segítő közreműködésüket köszönjük:                             

                                                            Tatai Közös Önkormányzati Hivatal 

                                                             Tatai Városgazda Nonprofit Kft.