Fellner Emlékezet játék – 5. forduló

Tata Város Önkormányzata újra játékra hívja a Fellner Jakab barokk építész élete és munkássága iránt érdeklődőket. Év végéig havonta két alkalommal egy-egy feladványt jelentetünk meg a Tatai Városkapu újságban és az interneten. A helyes választ beküldők között fordulónként kb. 10 ezer forint értékű tárgy- és könyvjutalmat sorsolunk ki. A mind a tizenkét feladványt helyesen megoldók külön sorsoláson vesznek részt, amelynek fődíja egy okosóra és egy könyvcsomag lesz.

 

Az ötödik fordulóban meghirdetett szövegben 10 olyan szót rejtettünk el, amellyel egy 18. századi építész, így maga Fellner Jakab is, sokszor találkozott a munkája során. E szavakat a korunkban használatos módon betűztük, de minden esetben két-három szó részeként, azaz több szóra „elosztva”. Olvassák el figyelmesen a szöveget és keressék meg a szavak végéből és elejéből összeolvasható elrejtett szakszavakat. A megoldás: legalább 8 elrejtett szó, a szövegben való előfordulásuk sorrendjében.

A megoldásokat e-mailben várják a szervezők szeptember 19-én éjfélig a fellner.jakab.300@gmail.com címen, vagy papír alapon legkésőbb szeptember 19-én a Városháza bejáratánál lévő postaládába bedobva vagy a portán leadva. A megoldáson tüntessék fel a játékos nevét, és papír alapú beküldés esetén a telefonszámát is!

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Fellner Emlékezet-5. feladvány.jpg974.15 KB