Ülésezett a tatai diákönkormányzat

Diákbál, diákpolgármester választás, Hexatlon sportverseny, Mozdul a megye program, diákönkormányzati megújulás, strassbourgi látogatás. Ezek a fő kihívásai idén ősszel a diákok munkájának. A találkozó lehetőséget adott a nyári munka értékelésére, valamint az őszi programok megtervezésére, a fejlesztések átgondolására. A fiatalok maratoni értekezlete igyekezett minden ötletmorzsát  feldolgozni, illetve koncentrált a programok gondos előkészítésére.

 

Szeptember 6-án Tatán, a Városháza Martyn termében ülésezett a TAVIDÖK, azaz Tata Város Diákönkormányzata. A nyári élmények megosztásával kezdődött a találkozó. A sűrű nyári élmények között természetesen volt diákmunka, diákpiknik, közös kerekezés és nyaralás, pihenés is. A bevezető után a gyarapodásról beszélhettek, hiszen a szeptemberi iskolakezdés lehetőséget nyújt a TAVIDÖK csapatának növekedéséhez, folyamatos kedvező változásához. A Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két új fiatalt delegált a TAVIDÖK csapatába. Enikő és Balázs lelkesen vetette bele magát az őszi tervekbe, megvalósításokba. Az októberi ülésre ugyancsak új tagok érkeznek a Vaszary, a Kőkúti és a Fazekas Általános Iskolákból, az Eötvös Gimnáziumból, valamint a TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból.

A találkozón Bátki Piroska ismertette az őszi diákbál programtervét, Lévai Dominik értékelte az éjszakai kerekezés megvalósítását. A TAVIDÖK tagjai sok javaslatot vetettek fel a diákönkormányzat őszi váltása és a diákpolgármester választás előkészítése kapcsán. A diákönkormányzat programtervei és felhívásai hamarosan megérkeznek az iskolákba a diákokat képviselő tanárokhoz. Mentorként folyamatosan segíti a TAVIDÖK munkáját Seres Éva tanárnő és dr. Varga András tanár úr.

A TAVIDÖK legközelebb október 4-én ülésezik Tatán, a Városházán 16 órai kezdettel.

(Szöveg és fotó: Cserteg István)

 

 

CsatolmányMéret
Kép ikon csoportképTavidök.JPG5.25 MB