Szelektív hulladékszállítás helyesen

A Vertikál Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján a városban sokan nem megfelelően használják a szelektív hulladékszállítási szolgáltatást.

 

A Vertikál Nonprofit Zrt. havonta egy alkalommal szállítja el a saját logójukkal ellátott biológiailag lebomló zsákban kihelyezett növényi eredetű hulladékot, továbbá a legfeljebb 70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötött, maximum 0,5 m3 mennyiségű ágat. Egy szerződő esetén évente 8 db zsák díjmentesen átvehető a helyi ügyfélszolgálatnál, de természetesen igény esetén további zsák vásárolható. (Tatai ügyfélszolgálat: Váralja út 4. – Magyary Zoltán Művelődési Központ vár felőli oldala. Nyitva tartás: hétfőnként 08:00 – 17:00)

Az elszállítási napokról minden évben szórólap által nyújt tájékoztatást a szolgáltató, illetve az alábbi linken is elérhető a naptár:

https://www.vertikalzrt.hu/sites/default/files/szelektiv_gyujtesi_tajekoztato_2022/tata_szelektiv_2022.pdf

A Vertikál Zrt. munkatársai az utóbbi időben gyakran tapasztalják, hogy a lakosok nem a naptárban szereplő napokon helyezik ki ingatlanaik elé a szelektív hulladékot és a komposztálható zöldhulladékot. Sok helyen nem megfelelő zsákban (fekete nejlon zsák, más típusú lebomló zsák) vagy ömlesztve helyezik ki a növényi hulladékot, azonban a szolgáltató kizárólag a saját emblémájával ellátott zsákban, szabályosan kihelyezett hulladékot tudja elszállítani.

További igény esetén a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. által forgalmazott zöld zsákokban is elhelyezhető a zöld hulladék, azonban ezt nem a Vertikál Zrt. fogja elszállítani. A Városgazda által forgalmazott kisebb méretű, vékonyabb zsák lenyírt fű és lombhulladék, míg a nagyobb, vastagabb zsák az egyéb zöldhulladék biztonságos tárolására alkalmas. FONTOS, hogy a két zsák nem azonos, a Városgazda Kft. is csak a saját zsákjában és a Vertikál Zrt. is csak a saját zsákjában tudja elszállítani a zöld hulladékot, hiszen a zsák költsége a szállítás és a kezelés ellenértéke. A Városgazda Kft. zsákjait több helyszínen (Magyary Zoltán Művelődési Központ, Gombos Agrodiszkont, Kertvárosi ABC, Veréb Dávid ev., Magvető Gazdabolt, Széles csapás) árusítják, a Vertikál Zrt. zsákjait azonban kizárólag a Magyary Zoltán Művelődési Központban, ügyfélfogadási időben.