A tatai óvodák is megkapták az életmentő EpiPent

Tata Város Önkormányzata saját költségvetési forrásából biztosítja valamennyi városunkban működő óvoda és bölcsőde számára az anafilaxiás túlérzékenységi sokk kezeléséhez szükséges EpiPen Junior autoinjektort, melyet az elmúlt napokban kaptak meg a tatai intézmények.

 

Az EpiPen Junior autoinjektor azonnali alkalmazásra szolgál, és életmentő lehet súlyos allergiás reakciók esetén. Az önkormányzat intézményenként két-két darab EpiPen Junior adagot, összesen 24 db készítményt vásárolt meg, melyeket a közelmúltban adtak át az intézményeknek. Rigó Balázs, Tata alpolgármestere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már a nyár folyamán hosszan egyeztettek az intézmények vezetőivel, s a folyamat elindításakor figyelembe vették azokat a szempontokat, melyeket a tatai óvodák és bölcsődék munkatársai felvetettek. Rigó Balázs hozzátette: - Köszönet a tatai mentőállomásnak, hiszen velük együttműködve a város egy felkészítést is biztosít az olyan helyzetekre, amikor szükség lehet az injekcióra, valamint köszönet illeti dr. Seprődi Bencét, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetőjét is, hiszen az ő szakmai segítségével sikerült beszerezni az eszközöket.

Az EpiPen Junior injektor rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, valamint fizikai terhelés hatására fellépő vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható készítmény.