Lakossági fórumot tartottak a Városházán

Lakossági fórumot tartottak a Városházán szeptember 30-án. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 293/2022. (VIII.31.) határozatával kezdeményezte a Településkép védelméről szóló 29/2018. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosítását az alábbiak vonatkozásában:

 

-a Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata folytán felmerült új előírások rendeletbe történő beépítése, továbbá

- a Tata, Somogyi Béla u. 13. szám alatt álló épület védelmének módosítása.

A fórum helyszínén Kamarás Dorottya városi főépítész elmondta: - A Településképi Rendeletet fogjuk most módosítani, melynek két oka van. Az egyik, hogy felülvizsgáltuk a Helyi Építési Szabályzatot, s ennek során több észrevétel és előírás érkezett, amelyek a HÉSZ-be nem kerülhetnek be, viszont ebbe a rendeletünkbe igen. Emellett kaptunk egy kérelmet is, egy helyi védett épület helyi egyesből helyi kettes védelembe való átsorolása ügyében, amit szintén megteszünk most a módosítás kapcsán.

A módosítással összefüggő javaslatokat, észrevételeket a lakossági fórumon szóban lehetett megtenni, illetve a lakossági fórumtól számított 8 napon belül papír alapon vagy elektronikusan lehet benyújtani levélben a polgármesternek címezve, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal címére (2890 Tata, Kossuth tér 1.) vagy e‑mailben a foepitesz@tata.hu címre.