Átadták a Vértes-Út Kft. új telephelyét

Október 12-én a Tatai Ipari Parkban került sor a Vértes-Út Kft. GINOP PLUSZ-1.2.1-21-2021-04477 azonosítószámú, „A Vértes-Út Kft. komplex technológia és ingatlanfejlesztése” című projektjének ünnepélyes záróeseményére.

 

A beruházásról Patányi Gergely, a cég ügyvezetője adott tájékoztatást. A mélyépítéssel és ipari építési területek előkészítésével foglalkozó Vértes-Út Kft. 610 millió forintos beruházással épített irodaházat és raktárcsarnokot a Tatai Ipari Parkban. A fejlesztést a vállalkozás saját tulajdonú, négy hektáros területén végezték el, meglévő aszfaltkeverő telephelyük szomszédságában. A beruházás során felépítettek egy 2255 négyzetméteres, két szintes raktárcsarnokot és irodaépületet, valamint 3 lánctalpas kotrógépet szereztek be. Patányi Gergely elmondta: - A projekt megvalósításához az Európai Unió és a magyar állam 246,9 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járult hozzá, emellett a régi telephely eladásából származó bevételből, hitelből és saját erőből valósult meg a fejlesztés.           

A Vértes-Út Kft. azzal a céllal vállalkozott tatai telephelyének komplex technológiai fejlesztésére, hogy erősítse az üzleti környezet változásaihoz való alkalmazkodóképességét, a versenyképesség és az erőforrás-hatékonyságát. Az új gépek, technológiai berendezések beszerzése és a gyártócsarnok építése mellett a fejlesztés révén elérhető termelékenység növekedéshez megújuló energiát hasznosító hőszivattyús rendszer telepítése és szervezetfejlesztési tanácsadás nyújt további háttértámogatást.

Az eseményen Michl József polgármester köszöntőjében kiemelte, a beruházás szép példája a Tatai Ipari Park folyamatos fejlődésének és annak az elképzelésnek, hogy elsősorban az Ipari Parkban, és ne a városon belül működjenek helyi ipari tevékenységek. A városvezető hozzátette: - Külön köszönöm a Vértes-Út Kft.-nek, hogy több, mint 80 családnak adnak munkát, és kiemelkednek a társadalmi szerepvállalás terén is, hiszen számos módon jótékonykodnak és nyújtanak támogatást a helyi közösség életéhez.