Október 16. (vasárnap) éjfélig tölthető ki önállóan a népszámlálási kérdőív

A népszámlálási kérdőív a belepes.nepszamlalas2022.hu weboldalon tölthető ki, ehhez egy egyedi, 12 jegyű belépési kódra van szükség, amely a szeptember végén, postán megküldött felkérőlevélben szerepel.

 

Amennyiben a felkérőlevél elveszett, vagy nem érkezett meg, új belépési kódot a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adni az igénylő e-mail címét, amelyre a kód megérkezik, valamint azt a lakcímet, amelyre vonatkoztatva a kérdőívet ki kívánják tölteni. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, tud igényelni belépési kódot olyan rokona, ismerőse számára is, akinek nincs ilyen lehetősége.

A kérdőív kitöltése során a kérdések melletti „?” súgó, illetve a bal felső sarokban lévő „Kitöltési útmutató” segít a kérdések megválaszolásában. A kitöltés megszakítható a „Később folytatom, mentés” gombbal.

A kérdőívkitöltés akkor ér véget, ha a „Beküldés” gombot megnyomjuk. A „Beküldés” gomb akkor válik aktívvá, ha minden szükséges kérdést megválaszoltunk.

A beküldést követően megkapjuk a kérdőív kitöltését igazoló kódot, ezt kell lefényképezni vagy a „Kérdőív PDF kivonatának letöltése” gombra kattintani, és a dokumentumot elmenteni a számítógépünkre.

Köszönjük az együttműködést!