Fényes Hexatlon a Fényes extrém és Szabadidőparkban

Idén első alkalommal került megrendezésre az immár 5 éves tatai diák Hexatlon a Fényes Extrém és Szabadidőparkpark területén a Lélekháló Alapítvány szervezésében együttműködve Tata Város Önkormányzatával, Tata Város Diákönkormányzatával, a Tatai Városkapu Zrt-vel és a MH 25. Klapka György Lövészdandárral 

Az „Extrém ügyességi szabadidős sportnap és bemutató" című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02239 azonosító számú projekt keretében megvalósuló rendezvényen 13 csapat indult, mely általános iskolásokból, középiskolásokból és kadétokból tevődött össze. Mindhárom kategóriában az első 3 helyezettet díjazták, s abszolút eredményt is hirdettek.

A Fényes Extrém park szervezői és a tatai dandár közösen alakították ki a terepfutás helyszínét, számos érdekes terepakadállyal. Az akadályok között szerepelt katonai tehergépkocsi, lajhárkötél, gumiemelvény és egyéb más különböző nehézségi fokú akadályok.

Általános iskolai kategóriában első helyezett a REFI 1-es csapata, középiskolai kategóriában első helyezett a Bláthy csapata, Kadét kategóriában első helyezett a Kempelen 1-es csapata lett. A verseny abszolút győztese a Bláthy lett.

Köszönet Tata Város Diákönkormányzatának az iskolai kapcsolattartásért és szervezésért, a diákok összefogásáért, Tata városnak a szervezésért, híradásért a tatai dandárnak a pályák kialakításáért és a verseny lebonyolításáért, a Városkapu Zrt.-nek, hogy gazdája volt a programnak, a Lélekháló Alapítványnak pedig a program finanszírozásáért, szervezésért és a pályák kialakításáért.

A Fényes Extrém és Szabadidőpark egyik fő célja, hogy az ide látogató turisták, tatai lakosok szabadidejüket ne csak hasznosan, de aktívan is el tudják tölteni. Ennek érdekében a szervezők a kialakított pályákat az ide látogatók számára nyitottá tetszik, valamint padokat és asztalokat helyeztek el a pihenni vágyó tataiak és turisták számára. A Lélekháló Alapítvány számos különdíjat ajánlott fel a versenyben részt vevő diákok számára. A Tatai Városkapu Zrt. a legjobban teljesítő csapatok számára Fényes Tanösvény jegyet ajánlott fel.

(Szöveg: Lélekháló Alapítvány, fotó: TAVIDÖK Fb oldal.)