Tájékoztató az újabb energiatakarékossági intézkedésekről

Újabb sajtótájékoztatót tartott a városi energiatakarékossági intézkedésekről Michl József polgármester. A városvezető november 9-én elmondta, hogy bár az energiaköltségek növekedése miatti nehéz helyzetet az önkormányzat igyekszik a lehető legjobban kezelni, ennek ellenére kénytelenek néhány olyan intézkedést meghozni, amely az életünket befolyásolhatja.

 

Az új intézkedések sorában Tata polgármestere tájékoztatott arról, hogy mivel a Magyary Zoltán Művelődési Központban a távhőszolgáltatást nem indítják el az idei esztendőben, ezért a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a régi rendelőintézet épületébe költözik, és ott működteti tovább könyvtári szolgáltatásait. A téli időszakban a Tatai Várban sem lesz fűtés, így változni fog a Kuny Domokos Múzeum látogatási rendje is. A változásokról mind a könyvtár, mind pedig a tatai múzeum külön, részletes tájékoztatást nyújt.

Michl József kiemelte: - a város bölcsődéiben és óvodáiban zavartalanul folyik a munka, sehol, semmilyen korlátozást nem léptetnek életbe, hiszen a legfontosabb, hogy a gyermekeink biztonságban, megfelelő körülmények között legyenek. Az év végi ünnepek időszakára, várhatóan a december 20-i hétvégétől a január 8-i hétvégéig a bölcsődéink, óvodáink ügyeleti rendszerben fognak működni.