A Városházán egyeztettek a kistérségi polgármesterek

November 18-án ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács. Az ülésen, a Városháza dísztermében öt napirendi pontban tárgyaltak a kistérségi polgármesterek.

 

Az ülés a társulás idei költségvetésének módosításával kezdődött, melyről Michl József, a Társulási Tanács elnöke elmondta: - A módosításra azért is volt szükség, mert az éves költségvetés kb: 200 millió forinttal megnőtt, elsősorban a szociális területek ellátását illetően emelkedett ugyanis az állami finanszírozás, illetve ebbe a körbe tartozik még az ukrán menekültek ellátására kapott állami támogatás is, amit a Szociális Alapellátó Intézményünk felé továbbítottunk, hiszen ők végzik ezt a feladatot.

Az ülésen a Társulás fenntartásában működő Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjak felülvizsgálatára is sok került. Ezzel kapcsolatban Michl József tájékoztatott arról, hogy 2019-ben állapítottak meg utoljára díjemelést, akkor 2950 forint lett a napidíja az ellátásnak, amit most 3600 forintra emeltek meg, január elsejei hatállyal. Ezt a díjat kell az ellátottnak megfizetni, amihez nagyságrendileg még a kétszeresét teszi hozzá a magyar állam, így tevődik össze a napidíj összege.

A Tanács novemberi ülésén elfogadta a Szociális Alapellátó Intézmény alapító okiratának módosítását, valamint tárgyaltak a fogászati ügyeleti feladatok 2021. évi ellátásáról szóló tájékoztatóról is.