Koncert a galériában

A Tatai Kenderke Alapítvány szervezésében november 19-én újabb koncertet hallgathattak meg az érdeklődők az Angyalok & Tündérek Galériában. Most három furulya virtuóz kápráztatta el a közönséget. Az Ensemble Spiritissimo középkori és jelenkori szerzők műveiből összeállított programját madárhangokat idéző művek keretezték.

 

A Galéria kiállításában látható festett bútorok, képek mintha csak erre az alkalomra készültek volna. A kolibri röpdösését idéző trillák, az ábrázolt tengerhullámok messzi tájakra röpítették a hallgatóságot. Mintha csak a hangok szárnyán emelkedtek volna a magasba festett madaraik, és mintha a növényi indák is a növekedés felé lendültek volna, a messzi tájakról hazahívó, a pacsirta énekét idéző záró szám futamaiban.

A sorozat következő koncertjét 2022. december 10-én 18:00 órakor hallgathatják meg ugyanitt. A tatai adventi események sorában már tíz éve hagyományosan minden második szombaton ad karácsonyi koncertet a Maróti Zenekar. Előadásukban – egyedi zenei világuknak megfelelően - népzenét, és népzenei feldolgozásokat hallhatnak a megzenésített versek interpretálásával.

A koncertek a Tatai Kulturális Alaphoz benyújtott Euterpé pályázat támogatásával valósulnak meg.

Szeretettel várunk minden zene- és irodalom barátot!

(Szöveg: Kun Katalin).