Az önkormányzat felajánlotta segítségét a tatai kisposták téli nyitva tartása érdekében

Felajánlotta segítségét Tata Város Önkormányzata a Magyar Postának azért, hogy ne kelljen zárva tartani városunk két kisebb forgalmú postáját a téli időszak végéig. A témában Rigó Balázs alpolgármester és Horváthy Lóránt önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót november 22-én.

 

A Magyar Posta levélben fordult az önkormányzatokhoz, így a tatai önkormányzathoz is, hogy az energiaárak növekedése miatt a két kispostát - a Gesztenye fasorit illetve a Kertvárosit - ideiglenesen bezárja. Michl József polgármester november 15-én közösségi oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat levélben felajánlotta segítségét a Magyar Posta Zrt.-nek annak érdekében, hogy a két tatai postát ne kelljen bezárni.

Rigó Balázs alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: - A Gesztenye fasori kisposta épületét a várostól bérli a posta, ennek bérleti díját az önkormányzat elengedi, valamint az energiaköltségek többletét is átvállalja annak érdekében, hogy a két posta fogadhassa ügyfeleit a következő időszakban is.

Horváthy Lóránt önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta:- Kertvárosban közel 800 nyugdíjas él, az ő számukra gyakran nehéz megközelíteni a két városközponti postahivatalt, ezért is remélem, hogy a posta elfogadja a segítséget és együttműködik a nyitva tartás érdekében.

Az önkormányzat most várja a Magyar Posta Zrt. válaszát, amint az megérkezik, tájékoztatni fogják a tataiakat.