Ködmön Kristóf Tata új diákpolgármestere

November 28-án a Városházán ülésezett Tata Város Diákönkormányzata, melynek tagjai megválasztották Tata új diákpolgármesterét.

 

A TAVIDÖK legutóbb 2020 októberében tartott tisztújító ülést, akkor Bátki Piroska nyerte el a szavazatok többségét, így az elmúlt két esztendőben ő koordinálta a szervezet életét. A leköszönt Bátki Piroska a Városházán elmondta, jó döntés volt, hogy jelentkezett diákpolgármesternek, mert nagyon sokat tanult az elmúlt két évben és sikerült egy igazán jó csapatot összekovácsolnia. Emellett pedig számos felejthetetlen programot is szerveztek, amelyek közül a hexatlon versenyeket és a Megyei Ifjúsági Bált emelte ki.

A diákönkormányzat testületébe Tata közigazgatási határán belül működő, minden OM azonosító számmal rendelkező, egyházi és állami közoktatási intézmény jogosult két diákot delegálni. A delegált tagokból felépülő képviselő-testület saját tagjai közül választja ki a diákpolgármestert és a diák-alpolgármestereket a középiskolás valamint az általános iskolás tagok közül. Idén ősszel hárman jelentkeztek diákpolgármester-jelöltnek, Lanszki Dóra, az Eötvös József Gimnázium tanulója, valamint Bánóczki Viktor és Ködmön Kristóf, a Református Gimnázium diákjai. Közülük Ködmön Kristóf kapta a legtöbb szavazatot. Tata új diákpolgármestere a helyszínen megköszönte a bizalmat, és elmondta, szeretne minél jobban elmélyülni az új feladatokban, melyek között elsősorban sportprogramok szervezését nevezte meg, valamint minél inkább fel akarja hívni a fiatalok figyelmét az önkéntességre, népszerűsítve a jótékonysági és közérdekű rendezvényeket.

Az idei diákpolgármester választáson Michl József polgármester mondott köszöntőt, majd Rigó Balázs alpolgármester elismeréseket adott át azoknak a fiataloknak és mentorpedagógusoknak, akik a mögöttünk álló időszakban sokat dolgoztak a tatai diákéletért.