Újabb útfelújítás Tatán – korszerűsítik a Latinka Sándor utcát

Elkezdődött a szilárd burkolattal nem rendelkező utak korszerűsítése Tatán. A Latinka Sándor utcai útkorszerűsítés annak a programnak a kezdete, melynek végrehajtása során a Tata Város Önkormányzata minden évben egy-egy szilárd burkolattal nem rendelkező közutat kíván korszerűsíteni.

Jelenleg nincs ilyen pályázati lehetőség – mondta Michl József – ezért ezt a beruházást csak önerőből tudja a város finanszírozni. A képviselő-testület döntése értelmében azonban most elkezdődött a régóta várt Latinka Sándor utca korszerűsítése. A beruházás teljes összköltsége meghaladja az 52 millió forintot és várhatóan 2009 tavaszára készül el.  Tatán több városrészben is van olyan utca, amely teljes kiépítésre szorul. Ilyen például az Újvilág utca, a Nagy Lajos, a Vörösmarty utca, a Kinizsi, a Határ utca és a Balogh Ferenc utca. Ezek közül elsőként a Latinka Sándor utca felújítása kezdődött meg. Az önkormányzat célja, hogy a beruházást követően minden évben épít egy új utat a városban – mondta a polgármester. 
A munkálatok során 498 m hosszú csapadék gerinccsatorna, valamint 1800 m2 útburkolat kerül kiépítésre. Az útkorszerűsítési munkálatok I. ütemében szeptember 29-én már megkezdődtek a csapadékvíz elvezető rendszer gerinccsatornájának kivitelezési munkálatai. A gerinccsatorna teljes hosszában történő kiépítésének befejezése november végén várható. Az útkorszerűsítés miatt a Tavasz utca 46-56. szám közötti útszakaszt október végéig teljesen lezárták. 
A munkálatok miatt Tatán több helyen forgalomkorlátozásra került sor és változtak a helyi járatos autóbuszok útvonalai is. A 8-as és 8/A jelzésű autóbuszjáratok Tavasz utca elején lévő megállóhelye ideiglenesen átkerült az Újhegyi út 9/A. szám elé.
Szeptember 29-e és október 30-a közötti időszakban a 8 és 8/A jelű helyi járatok útvonala pedig a következők szerint módosult: Újhegyi út – Akácfa utca - Mindszenti tér – Tavasz utca.
A 8 és 8/A jelű helyi autóbuszjáratok módosított útvonala miatt az Akácfa utca egy része, a Tavasz utca az Újhegyi úttól a Tavasz u. 46. számig, valamint a Latinka Sándor utca ebben az időszakban zsákutca lesz.
Ezen a területen a csapadékcsatorna kiépítése kb. 50 m hosszú szakaszok időszakos lezárásával került végrehajtásra. A le nem zárt szakaszok zsákutcaként közelíthetők meg. Az egyirányúsított Akácfa utca menetirány szerinti bal oldalán - az autóbusz közlekedés biztosítása érdekében - megállási tilalom van érvényben. A munkálatok ideje alatt az önkormányzat kéri a lakosság szíves türelmét és megértését.