Ösztöndíj Tata legszorgalmasabb diákjainak

A „Tata város legszorgalmasabb diákja” címet tavaly alapította a város önkormányzata.
Ez az elismerés olyan tatai általános és középiskolában tanulóknak adományozható, akik állandó tatai lakhellyel rendelkeznek, az adott tanévben a legszorgalmasabbak voltak iskoláikban és akik önmagukhoz képest legtöbbet tettek iskolai eredményeikért.

Ezt a díjat hat tatai diák kapta meg idén, akik jó előmenetelükkel, szorgalmas munkájukkal, őszinte, öntudatos viselkedésükkel vívták ki maguknak mind tanáraik, mind az önkormányzat  kitüntetését. Idén elismerésben részesült a Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 12./b. osztályos tanulója Für Kitty Tünde, a Kőkúti Általános Iskola 8.c osztályos tanulója Szabó Eszter, Pozsgay Zsófia a Fazekas utcai Ének – zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8.b osztályos tanulója.
Szintén elismerésben részesült  Farkas Georgina 7.b. osztályos tanuló a Fazekas utcai Ének – zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákja, Tene Gábor a Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet 6.e osztályos tanulója és Tóth Zsófia a Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet 8.e osztályos tanulója.
A diákokat Michl József polgármester köszöntötte a városházán, aki a gratuláció mellé egy-egy Magyary-tervet is átnyújtott a fiataloknak.  Tata legszorgalmasabb diákjai az idei tanévre vonatkozóan havonta 6000 forint ösztöndíjban is részesülnek.