A családi házak tulajdonosai november 30-ig pályázathatnak

A Nemzeti Energiatakarékossági Program keretében az 1994 után épült épületek utólagos hőszigetelésére, nyílászáróinak hőszigetelésére, cseréjére, valamint a már meglévő fűtési, melegvíz-ellátási berendezések korszerűsítésére és megújuló energiatermelő berendezések beszerelésére lehet pályázatot benyújtani. A határidő novem,ber 30-a. A pályázati

Tata Város Önkormányzata - a központi költségvetésből nyújtott támogatáson túl - a hagyományos technológiával épült épületek energiatakarékos felújítását is támogatja. A sikeres pályázók a beruházás értékének 1/3-át, de lakásonként legfeljebb 250.000.-Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az önkormányzattól.
A támogatások célja a lakások energiakorszerűsítése, a lakossági energiafelhasználás mérséklése, energetikai terheinek csökkentése. Pályázatot nyújthatnak be a tatai családi házak tulajdonosai is.
Tatán a program finanszírozására a költségvetésben 50 millió forintot különítettek el. A Humán és Intézményi Bizottság eddig már 9 pályázatot bírált el és több mint 2,1 millió forint támogatást ítélt meg. Most újabb 8 pályázó örülhet. A bizottság tagjai augusztusi ülésükön 1,7 millió forint vissza nem térítendő támogatás odaítéléséről döntöttek.
A hagyományos technológiával (pl. téglaépületek, családi házak) épült lakóépületek energiatakarékos felújítására november 30-ig lehet még pályázatokat benyújtani. A pályázatoknál az önkormányzati támogatás az állami támogatással együtt érvényes.
A pályázati felhívást a csatolmányban találják!