Aikido Alapítvány

5. dan

Az AIKIDO egy tradicionális japán harcművészet.

Alapítója Ueshiba Morihei volt, akit a valaha élt legnagyobb harcművészek között tartanak számon. Az aikido az egyetlen harcművészet,

amely nem az ellenfél megsemmisítését tűzte ki célul, hanem a vele való
harmóniára törekszik, s ezen keresztül az egész világba történő
konfliktusmentes beilleszkedést tanítja.

   

Mindezek fölé pedig a szeretetet (!) helyezi.

Épp ezért az aikido nem egy a sok harcművészet közül, hanem külön áll tőlük. Ez a szemléletmód Ueshiba mester mély erkölcsi indíttatásában rejlik, aki a szeretet harcművészetét alkotta meg, s ez az indíttatás adja az aikido "misztikumát".

Fizikai oldalról nézve az egyik legkorszerűbb harcművészet. Rendkívül kedvező élettani hatásai miatt korra, nemre való tekintet nélkül művelhető. A sérülésveszély nagyon minimális, kevesebb, mint a legtöbb sportban.

Edzések helyszíne a Tatai Honvéd Atlétikai Club,

tornacsarnok 

Tata, Május 1. út

Edzésvezető: Elsner László 5. dan
Edzések:
Hétfő: 19:00-20:30
Szerda: 19:00-20:30
Péntek: 19:00-20:30
WEB: www.aikidoalapitvany.hu

A tatai székhelyű Aikido Alapítvány az Alapító (Ueshiba Morihei) fent említett szellemiségét tűzte ki címerére (amit sajnos nagyon kevés hazai aikidos követ).

Vezetője Elsner László 5. danos mester, aki közel 30 éve foglalkozik aikidoval. Az Aikido Alapítvány központi dojoja az Aréna 2007 Sportcentrum, de az országban több helyen (Budapest, Komló, Veszprém, Oroszlány, sőt, Révkomárom) is működnek klubjai.

Nemzetközi technikai vezetője Fujita Masatake 8. danos mester (Ueshiba Morihei tanítványa), akin keresztül élő kapcsolat áll fenn a tokiói Hombu Dojo-val (aikido központja Tokioban), ahonnan a dan fokozatok (mesterfokozat) érkeznek a Doshu (Ueshiba Moriteru, az Alapító unokája, az aikido jelenlegi vezetője) aláírásával. Ezt a világon bárhol elismerik.

 

 

Gyermek edzések: szombat 09:30-11.00

Elérhetőség: az edzések időpontjában a fenti helyszínen.