Ezüstérmes tatai lány a szakácsolimpián

Az olimpia évével egyidőben rendezik meg a legnagyobb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező szakácsversenyt, show-t és szakmai találkozót egyben. A négyévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Erfurti Szakács- és Cukrászolimpián idén ötvenhárom ország szakácsa és cukrásza versenyzett, köztük egy fiatal tatai lány, Petrezselyem Adrienn.

A résztvevők 4 napon keresztül sütöttek-főztek. Hazánkból is szép számmal képviselték magukat a neves szakácsok, cukrászok. A több mint 1500 résztvevő között egy tatai lány Petrezselyem Adrienn is képviselte hazáját és városát.
Adrienn 6-dik osztályos kora óta rabja a cukrászmesterségnek, azóta versenyez. Igaz főiskolai végzettsége külkeres, a szakma iránti szeretete és a családi hagyományok folytatása érdekében tanulta meg a cukrász mesterséget is.
Petrezselyem Adrienn már másodszor vett részt az erfurti olimpián. Egyéniben és csapatban is indult. Egyéniben egy csokiból és marcipánból megalkotott remekművel, egy sasmadarat ábrázoló alkotással készült, az 5 fős csapatban pedig egy karamell díszmunkát és 4 tányér desszertet készítettek. Adrienn egyéni munkája, a marcipán sasmadár a magyar katonai csapat asztaldísze volt az olimpián. Mint minden olimpián Erfurtban is neves szakmai zsűri értékelte a versenyzőket és alkotásaikat. A verseny feltételeit és az értékelés szempontjait nemzetközi szabványok határozzák meg. Ebben szerepet játszik, hogy mennyire finom az étel, milyen a külső megjelenése, és hogy követi-e a versenyző a legfrissebb tálalási trendeket.
Adrienn egyéni alkotása elnyerte a zsűri tetszését, a sasmadárral ezüstérmet kapott.
Petrezselyem Adriennek a világ egyik legfontosabb és legrangosabb szakmai versenyén elnyert második helyezéséhez ezúton is gratulálunk!