Ismét meghirdették az Öko programot

Az Önkormányzati Minisztérium újból meghirdette az Öko programot még kedvezőbb feltételekkel. Az Öko program a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelését támogatja. A pályázatok első szakaszának új beadási határideje 2009. június 30-a.

A nyújtható állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 50 %-a, de legfeljebb lakásonként 77.000,- Ft.
A november 25-i testületi ülésen lehangzott, hogy a tatai önkormányzat továbbra is  támogatást nyújt a lakóépületek távfűtési rendszereinek korszerűsítéséhez, a bekerülési költségeihez 15 %-os vissza nem térítendő támogatásként – egyszeri megítélt összegként –társasházak, lakásszövetkezetek részére, mely a 50 %-os központi pályázaton nyert támogatás mértékét egészíti ki.
A további 35%-ot a Távhő Kft. kamatmentes kölcsön formájában tudja biztosítani, amennyiben a lakók ezt igénylik. Ezzel Tatán lehetőség nyílik a fűtési költségek 15%-os csökkentésére.
A pályázatokat 2009. május 8-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal 209. irodájában.

Az Öko program módosított pályázati dokumentumai az Önkormányzati Minisztérium (www.otm.gov.hu) és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. (www.emi.hu) honlapján elérhetőek.