Elkészült a Bajcsy-Zsilinszky út

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség sikeres pályázati támogatásából és jelentős önkormányzati hozzájárulással újították fel a városban a Bajcsy-Zsilinszky utat. A város forgalmas részén található utca, több mint 300 méter hosszan teljes egészében megújult.

Fekete Gyula a kivitelező cég ügyvezetője elmondta: az építés jó példáját mutatja az átgondolt városfejlesztésnek Tatán, hiszen az állami támogatás igénybevételével és a magánszféra összefogásával egy közös beruházás valósult meg. A felújítás során a csapadékvíz elvezető rendszer is kialakításra került, ami a korábbi vízelvezetési gondokat oldotta meg. Az idén korszerűsítették a régi járdákat is, és ingatlanfejlesztő vállalkozások finanszírozásával 43 parkolóhely is létesült. Az útépítés kivitelezését megelőzően, a Vízmű Rt. elvégezte az utcában a régi elavult ivóvízvezeték teljes rekonstrukcióját is.
A Bajcsy-Zsilinszky utca felújításával nem zárultak le a felújítási munkák Tatán.  A jövőben az önkormányzat tervezi a Május 1. úti körforgalmi csomópont fejlesztését, direktágak kiépítését. Még ebben az évben szeretnék a terveket elkészíttetni, hogy a későbbiekben az Újvilág utca is burkolatot kapjon. 
A pályázati támogatás és a minimális önerő mellett a város több mint 25 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy ez az új útszakasz megépüljön.
Michl József polgármester közösen a Bajcsy-Zsilinszky utca lakóival vágta át a szalagot, ezzel hivatalosan is átadva az utat forgalomnak. A Bajcsy-Zsilinszky út felújításával Tatán egészen a körforgalomig egy korszerű úthálózat épült ki a közelmúltban.