Három rangos szériában is győzött Hernádi László tatai autóversenyző

A Közép-Európa Zónatrófea hegyi bajnokságát nyolcadik, a pályaverseny-sorozatot harmadik, az FIA Challenge Európa Kupát negyedik alkalommal nyerte meg ebben az esztendőben Hernádi László. A tatai gyorsasági autóversenyző a közelmúltban a macedóniai Skopjéban, az FIA évzáró gáláján vette át az elismeréseket.

A nyolcadik éve győztes Hernádinak ezúttal is gratulált Max Mosley, az FIA elnöke, aki régóta sokra tartja Hernádi László teljesítményét. A BMW-vel versenyző sportoló karrierjében véget ér egy sikeres korszak, ugyanis a német járgányt Hernádi a jövőben várhatóan japánra cseréli.
„Idén minden eddiginél sikeresebb szezont zártunk, hiszen három rangos szériában állhattam a dobogó tetejére a Skopjéban rendezett FIA Gálán” – értékelt Hernádi László. „Az év azért is mondható rendkívül sikeresnek, mert nehezebb futamok voltak, erősebb mezőnyökkel, és talán idén sikerült a legtöbb futamgyőzelmet aratnom. Éppen ezért is töltött el büszkeség, amikor Skopjéban egy rendkívül szépen rendezett gálán háromszor is a dobogó legfelső fokára szólítottak. Ugyan az elismeréseket ezen a gálán nem az FIA vezetői adták át, természetesen ők is ott ültek a teremben. Jól esett, amikor Max Mosley, az FIA elnöke gratulált az újabb címekhez. Ez újabb lendületet adhat a következő évek munkájához.”
Hernádi László idén utoljára versenyzett a BMW M3 típusú autóval. A 3000 köbcentis járgány homologizációja 2009-től nem lesz érvényben, ezért a következő évadra új autót keres a sikeres pilóta.
„Sajnos a kifogástalanul működő BMW-t a márka homologizációjának hiánya miatt a következő szezonban már nem használhatom ezekben a sorozatokban, ezért idén meghatottan elbúcsúzunk tőle. Ahhoz, hogy a következő években is hasonló sikereket érhessek el, hasonlóan komoly járgányt keresünk, hiszen egy kis, kétezer köbcentis géppel nem vehetem fel a versenyt a nagyokkal. A WRC-k magas áraik miatt nem jöhetnek szóba, ezért elsősorban egy a BMW-hez hasonló, 3000 köbcentis motorral rendelkező japán autóval, Subaruval, vagy Mitsubishivel tervezem a jövőt.”

Emlékeztető eredmények:

Összetett végeredmény:
Közép-Európa Zónatrófea – hegyi bajnokság
1. Hernádi László (magyar) 71 pont
2. Masanovic, Vladan (montenegrói) 57 pont
3. Theimer, Jiri (cseh) 24 pont

Közép-Európa Zónatrófea – körpályás bajnokság
1. Hernádi László (magyar) 100 pont
2. Nyitrai Béla (magyar) 73 pont
3. Zuber, Ivan (montenegrói) 35 pont

FIA Challenge – Európa Kupa
1. Hernádi László (magyar) 80 pont
2. Vardanega, Lino (olasz) 60 pont
3. Bicciato, Rudi (olasz) 60 pont