Tatai Atlétikai Club (volt THAC)

elnök
Tata
2890

 

A Tatai Atlétikai Club A Tatai Atlétikai Clubot 1910-ben alapították, több mint 100 éves fennállása alatt mindvégig a tatai sportélet legfőbb szervezője volt.

Filozófiája három pilléren nyugszik: „hazai pálya – hazai játékosok – hazai élmények”. Az egyesületben jelenleg négy szakosztály (kézilabda, asztalitenisz, labdarúgás, aikido) működik.

A tavaly (2011-ben) újjáalakult elnökség összefogva a város önkormányzatával és a többi támogatóval további szakosztályok indítását tervezi, illetve folynak a tárgyalások a korábbi sikersportok visszatéréséről a TAC-ba. A tervek szerint a Tatai AC hamarosan újra a városi és a környékbeli sport középpontjává válik.

 

Kézilabda

A legsikeresebb szakág hagyományosan a kézilabda, a férfi csapat tavaly az első osztályban szerepelt és a Magyar Kupában is legjobb nyolcig jutott.

Asztalitenisz

Az asztalitenisz tavaly tért vissza a TAC-ba. Négy osztályban, a megyei másodosztálytól az NB III-ig indít együtteseket.

 

Labdarúgás

A labdarúgó csapatot 5 év elteltével idén szervezték újra, jelenleg a megyei III-ik osztályban játszanak.

 

Aikido

Az Aikido Alapítvány 1993-ban jött létre. Központja Tatán van, de az országban számos helyen megtalálhatók klubjai, így Budapesten, Komlón, Oroszlányban, Veszprémben, valamint külföldön is: Rév-Komáromban és Londonban.

 

Támogatók A Tatai Atlétikai Club két fő támogatója Tata Város Önkormányzata és a Tatai Környezetvédelmi Zrt.

Lázár Ottó
elnök